Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 8 uova (da 60 g)
- 200 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di lievito in polvere per dolci
Crema al burro
- 160 g di zucchero
- 45 g di cacao amaro in polvere + q.b.
- 460 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2-3 cm) + q.b.
- 175 g di latte intero
Terminare la preparazione
- 200 g di zucchero
- 80 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Churros
40min
Tiramisù al tè verde e cardamomo
2h 10min
Freakshake gusto macarons
2u. 40min
Torta ai frutti esotici
8 Std. 10 Min
Pavé brasiliano alle banane
1h 25min
Torta banane e cioccolato
4h 20min
Cannoli al nocciolato
20 min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10min
Gnocchetti de gris
30min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2h 30 min
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h