Torta Dobos

Torta Dobos

4.3 7 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • 8 uova (da 60 g)
  • 200 g zucchero
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
Crema al burro
  • 160 g zucchero
  • 45 g di cacao amaro in polvere + q.b.
  • 460 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2-3 cm) + q.b.
  • 175 g di latte intero
Terminare la preparazione
  • 200 g zucchero
  • 80 g di acqua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 6.3 g
Kalorie 1945 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 47.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...