Mititei (salsicce rumene)

Mititei (salsicce rumene)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
16 pezzi

Składniki

  • ½ cucchiaino di grani di pepe di Giamaica
  • 3 cucchiaini di timo secco
  • ½ cucchiaino di semi di cumino
  • ½ cucchiaino di semi di coriandolo
  • 1 bacca di anice stellato
  • 6 spicchi di aglio
  • 240 g di acqua
  • 1 foglio di gelatina in quarti
  • 1 cucchiaio di brodo di manzo concentrato (per 1000 g di liquido)
  • 1 cucchiaino raso di bicarbonato di sodio
  • 200 g di pancetta di maiale disossata e senza cotenna a pezzi, 3 cm, semi congelata (30 minuti in congelatore)
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 200 g di carne trita di maiale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 cucchiaini di paprika dolce
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • senape a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 531.3 mg
Białko 8 g
Kalorie 700.1 kJ / 167.3 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...