Urządzenia i Akcesoria
Greek Easter Bread (Tsoureki)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
-
mahlepi seeds (see tip)1 tsp
-
mastic gum (opcjonalnie) (see tip)3 pieces
-
sugar105 g
-
milk100 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (see tip)2 tsp
-
medium eggs 1 beaten for glazing4
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
unsalted butter soft70 g
-
fine sea salt1 pinch
-
flaked almonds (opcjonalnie) for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1023 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Italian Easter Bread
3 godz. 50 min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 godz. 15 min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 godz. 10 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Coffee Semifreddo
6 godz. 30 min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1 godz. 5 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Crème Pâtissière
15 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1 godz.