Greek Easter Bread (Tsoureki)

Greek Easter Bread (Tsoureki)

4.3 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • mahlepi seeds (see tip)
    1 tsp
  • mastic gum (opcjonalnie) (see tip)
    3 pieces
  • sugar
    105 g
  • milk
    100 g
  • dried instant yeast (see tip)
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • medium eggs 1 beaten for glazing
    4
  • plain flour plus extra for dusting
    450 g
  • unsalted butter soft
    70 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • flaked almonds (opcjonalnie) for decorating

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 243 kcal / 1023 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...