Urządzenia i Akcesoria
Miso Ramen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 portion
Składniki
-
water1800 g
-
dried ramen noodles100 g
-
awasemiso (mixed miso) or any dark miso, adjust to taste1 tbsp
-
3-booster powder (see tips)1 tbsp
-
Japanese soy sauce (shoyu)1 tbsp
-
wakame seaweed sprouts1 tbsp
-
carrot30 g
-
sweet corn on the cob50 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
-
cashew nuts lightly toasted, to garnish3 - 4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
2155 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
8.6 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Cantonese Custard Lava Mooncake
Brak ocen
Salmon and Coleslaw Sandwich Filling
Brak ocen
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 min
Lemongrass Tempeh
1 godz. 15 min
Yasai miso ramen
35 min
Paella with kidney beans
55 min
Tomato-egg drop soup
20 min
Kimchi non-fried rice
1 godz.
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Vegetable Sambar
35 min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30 min
Ramen Noodle Soup
40 min