Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de cebolla en cuartos
- 45 g de mantequilla
- 15 g de aceite de girasol
- 70 g de harina
- 400 g de leche
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 10 g de azúcar
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g de queso gallego (de tetilla o Arzúa-Ulloa) en trozos
- 400 g de maíz en conserva, escurrido
Masa
- 500 g de harina
- 100 g de aceite de girasol
- 100 g de agua
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal
Montaje
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pascualina
1h 45min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 godz. 40 min
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Empanadas de pollo
2 godz. 30 min
Buñuelos de acelga
45min
Entraña a la plancha con patatas y salsa criolla
30min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1 godz. 10 min
Empanadas de humita
1 godz. 30 min
Chipa
30min
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Empanadas criollas
3 Std.
Tortas fritas
1h 5min