Empanadillas de maíz (empanadas de humita)

Empanadillas de maíz (empanadas de humita)

4.5 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 unidades

Składniki

Relleno
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 45 g de mantequilla
  • 15 g de aceite de girasol
  • 70 g de harina
  • 400 g de leche
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 10 g de azúcar
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 200 g de queso gallego (de tetilla o Arzúa-Ulloa) en trozos
  • 400 g de maíz en conserva escurrido
Masa
  • 500 g de harina
  • 100 g de aceite de girasol
  • 100 g de agua
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de sal
Montaje
  • 1 huevo batido

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 249 kcal / 1042 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...