Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 300 g de acelgas, troceadas
- 2 huevos
- 120 g de harina
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de canela molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de azúcar
- 400 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 14.18 g
- Błonnik
- 1.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de calabacín con jamón york
1 Std.
Ñoquis de zanahoria con crema de calabacín
1 Std. 20 Min
Soufflé de espinacas y dos quesos
35 Min
Tarta salada de calabaza y espinacas
1 Std. 20 Min
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30 Min
Pascualina
1sa 45 dk
Buñuelos de hojas de remolacha
50 Min
Tarta salada de puerros
1 Std. 10 Min
Buñuelos de kale y gorgonzola
20 Min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1 Std. 10 Min
Quiche de cebolla
1 Std.
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 Std. 30 Min