Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 300 g de acelgas, troceadas
- 2 huevos
- 120 g de harina
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de canela molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de azúcar
- 400 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 14.18 g
- Błonnik
- 1.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40min
Malfatti de espinacas con setas
40min
Tarta salada de calabaza y espinacas
1 godz. 20 min
Ñoquis de zanahoria con crema de calabacín
1 godz. 20 min
Buñuelos de acelga
45 min
Gnocchis a la romana
45 min
Buñuelos de hojas de remolacha
50min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1h 10min
Ñoquis de espinacas con gorgonzola
1 godz. 20 min
Buñuelos de kale y gorgonzola
20min
Escabeche de berenjenas con mejillones
25h 50min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 godz. 30 min