![Tarta de ricota Tarta de ricota](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d92cab68f68ffd2eb6399047c7a2d076/Derivates/e43bfabe03643ed886349c8a6b891ba52d922757.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de azúcar
- 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 180 g de mantequilla
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 360 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Relleno
- 200 g de azúcar
- 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 600 g de queso ricota
- 2 huevos
- 1 cucharada de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 103 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de manzana y pera
50min
Pepitas
55min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40min
Tarta salada de puerros
1 godz. 10 min
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Torta Rogel
2h 20min
Pastafrola de naranja
3h
Pascualina
1klst 45 min
Dulce de batata
45min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 godz. 30 min
Empanadas criollas
3h
Pastafrola de membrillo
2 godz.