Tarta de ricota

Tarta de ricota

4.7 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
12 raciones

Składniki

Masa
  • de azúcar
    150 g
  • tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
    5 - 6
  • de mantequilla
    180 g
  • huevo
    1
  • de sal
    1 pellizco
  • de vainilla líquida
    1 chorrito
  • de harina de repostería
    360 g
  • de levadura química en polvo
    1 cucharadita
Relleno
  • de azúcar
    200 g
  • tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
    5 - 6
  • de queso ricota
    600 g
  • huevos
    2
  • de maicena
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 439 kcal / 1837 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 56.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 103 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...