Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de azúcar
- 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 180 g de mantequilla
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 360 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Relleno
- 200 g de azúcar
- 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 600 g de queso ricota
- 2 huevos
- 1 cucharada de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 103 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas de humita
1h 30min
Pascualina
1 godz. 45 min
Pastafrola de membrillo
2h
Pepitas
55min
Torta Rogel
2h 20min
Fugazzeta rellena
1h
Dulce de batata
45 min
Tarta de crema pastelera y fresas
2 godz. 15 min
Pastafrola de membrillo
2h
Budín de mandarinas
55min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2h 30min
Chipa
30 min