Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g azeite extra virgem
- 800 g água
- 2 c. chá de sal
- 4 ovos
- 100 g presunto serrano
- 1 dente de alho
- 1000 g tomate
- 100 g sobras de pão cortado em pedaços pequenos
- 30 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1262.5 kJ / 301.7 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1368.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10 Min
Tarte rápida com gorgonzola, pera e nozes - TM6
35min
Flans de ervilhas com creme de iogurte e hortelã
1 Std. 40 Min
Gaspacho
10 Min
Gaspacho
30 Min
Tzatziki
20 Min
Gaspacho de beterraba
50 Min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 Min
Sopa fria de pepino
4 Std.
Vichyssoise
40 Min
Sopa fria de tomate e pêssego
40 Min
Gaspacho de tomate e melancia
5 Min