Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 320 g água
- 20 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha
- 50 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 10 g manjericão
- 150 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 300 g cebola cortada em lâminas
- 350 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- ½ malagueta cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 150 g queijo ricota
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 150 g salsichas picantes cortadas em rodelas
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Telhas de polvilho
6h
Noodles com camarões e molho teriyaki
1 Std. 10 Min
Ovos-moles de Aveiro
50min
Gulab jamun com água de rosas
30min
Pintainhos
35min
Pão de queijo com linguiça
45 Min
Pão de 4 queijos
40min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1 Std. 10 Min
Quindão
1 godz. 5 min
Bebinca
1小时
Pães grelhados com manteiga de ervas
35min
Pão de queijo fácil
30min