Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 180 g amêndoa s/ pele
- 70 g tâmaras medjool s/ caroço
-
15
g mel
lub 15 g xarope de ácer - 1 c. chá de aroma de baunilha
- 1 pitada de sal
Mousse de menta
- 150 g água
- 170 g chocolate p/ culinária (70% cacau)
- 1 c. chá de essência de menta
Ganache
- 40 g chocolate p/ culinária (44% cacau)
-
90
g mel
lub 90 g xarope de ácer - 60 g óleo de coco
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 381 kJ / 91 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos de arroz com doce de morango
40min
Bomba de chocolate branco e framboesas
3 godz. 45 min
Barras de cereais com alperce
30min
Bolo base
1h 50 min
Bolo de limão
55min
Pãezinhos de canela
2h 10min
Lençol
30min
Quadrados de laranja e coco
35 Min
Panqueca de arroz no forno com morangos
35 Min
Papas de aveia com alfarroba e bebida de linhaça
25 min
Pães de leite ao vapor com chocolate
3h 30min
Bolo de 1 ovo
35 Min