Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de mandarina
-
650
g mandarina cortada em quartos
lub 650 g tangerina cortada em quartos - 50 g açúcar
- 30 g amido de milho
Panacota de amêndoa
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 400 g natas
- 90 g licor de amêndoa amarga
- 1 vagem de baunilha (só as sementes)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 766.6 kJ / 183.2 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 15.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota com coulis de morango
6 Std. 25 Min
Risoto de lagostins
50 Min
Panellets
11 Std. 20 Min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4hod. 35min
Panacota de frutos do bosque light
7 Std.
Sopa caprese
1 Std. 15 Min
Pudim de arroz-doce e molho de framboesa
9h
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Salada Coreana de pepino - TM6
Brak ocen
Trouxas de fricassé de marisco
1 Std. 15 Min
Crème brulée com coco e lima
1 Std. 15 Min
Torta merengada com chantilly e framboesa
45min