Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 350 g leite
- 20 g azeite
- 50 g açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 750 g farinha tipo 65
- 1 clara de ovo
- 1 c. chá de sal
- 50 g manteiga
Recheio
- 400 g água
- 2 c. chá de sal
- 12 ovos
- 20 g salsa
- 20 g manjericão
- 10 g hortelã, só as folhas
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 700 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ limão (raspa e sumo)
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Montagem
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- 2 gemas de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1856 kJ / 444 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza com base de curgete
2 Std. 10 Min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1 Std. 20 Min
Bolo salgado com curgete
45 Min
Pãezinhos de canela
2 Std. 10 Min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 Min
Bucatini
1 Std.
Galete de tomate
45 Min
Pastéis de aveia e caju
1 Std. 50 Min
Assado de grão
1 Std.
Tarte de couve-flor e queijo
50 Min
Bolo salgado de espargos, azeitona e tomate
50 Min
Brownies sem açúcar
2 Std.