Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 4 - 6 tiras de piel de naranja (sólo la parte naranja)
- 4 - 6 tiras de piel de limón (sólo la parte amarilla)
-
50
g de manteca de cerdo
lub 50 g de mantequilla - 90 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 1 huevo
- 25 g de licor de anís
- 50 g de vino blanco
- 300 - 350 g de harina
- 1 pellizco de sal
- 500 g de aceite para freír las orejas
- Wartości odżywcze
- na 24 unidad
- Kalorie
- 14496 kJ / 3456 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 362.4 g
- Tłuszcz
- 206.4 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1h 30 min
Empanada de raxo
2 godz. 30 min
Empanada de sardinas
1h 15min
Melindres (Galicia)
1h
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50 min
Filloas
1h
Larpeira
1h 55min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Empanada gallega de manzana
3 godz. 45 min
Rosquillas
30 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min