Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 tiras de piel de limón
- 2 cucharadas de anís en grano
-
100
g de vino manzanilla
lub 100 g de vino blanco - 250 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de sal
- harina de repostería para espolvorear
- 300 g de aceite de oliva virgen extra (para freír)
Almíbar de miel
- 200 g de miel
- 50 g de agua
Terminación
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.04 g
- Węglowodany
- 13.69 g
- Tłuszcz
- 7.12 g
- Błonnik
- 0.35 g
Alternatywne przepisy
Cortadillos de cidra
1 godz.
Roscos chiclaneros
1 godz.
Pestiños borrachuelos
50min
Albóndigas en salsa de almendras
50min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50min
Roscos de vino
45min
Tocino de cielo
4 Std. 30 Min
Poleá
15 Min
Flan de turrón
3j 40 menit
Migas con pimientos de Padrón
30min
Leche frita
2h 45min