Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 tiras de piel de limón
- 2 cucharadas de anís en grano
-
100
g de vino manzanilla
lub 100 g de vino blanco - 250 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de sal
- harina de repostería para espolvorear
- 300 g de aceite de oliva virgen extra (para freír)
Almíbar de miel
- 200 g de miel
- 50 g de agua
Terminación
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.04 g
- Węglowodany
- 13.69 g
- Tłuszcz
- 7.12 g
- Błonnik
- 0.35 g
Alternatywne przepisy
Pestiños borrachuelos
50 Min
Roscos chiclaneros
1h
Gazpachuelo
35min
Flan de turrón
3h 40min
Mero en amarillo
45min
Tarta de turrón
1h 20min
Cortadillos de cidra
1h
Poleá
15min
Roscos de vino
45min
Croquetas de cocido madrileño
9h 15 min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30min
Tocino de cielo
4h 30min