Pestiños andaluces

Pestiños andaluces

4.4 84 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
25 unidades

Składniki

Masa
  • 100 g de aceite de oliva virgen extra
  • 6 tiras de piel de limón
  • 2 cucharadas de anís en grano
  • 100 g de vino manzanilla
    100 g de vino blanco
  • 250 g de harina de repostería
  • ½ cucharadita de sal
  • harina de repostería para espolvorear
  • 300 g de aceite de oliva virgen extra (para freír)
Almíbar de miel
  • 200 g de miel
  • 50 g de agua
Terminación
  • 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 1.04 g
Kalorie 514 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 7.12 g
Błonnik 0.35 g
Węglowodany 13.69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...