Risotto con salampatata

Risotto con salampatata

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di porro a pezzi
    30 g di scalogno, a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 150 g di salame di patate (salampatata), sgranato
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 60 g di vino rosso corposo, tipo Barbera
  • 800 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
  • 100 g di formaggio tipo Toma piemontese a tocchetti
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 687.7 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 2265.9 kJ / 541.2 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 65.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...