Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g di porro a pezzi
lub 30 g di scalogno a pezzi - 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salame di patate (salampatata), sgranato
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino rosso corposo, tipo Barbera
- 800 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 100 g di formaggio tipo Toma piemontese a tocchetti
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2265.9 kJ / 541.2 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 687.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25 dk
Risotto con uva e gorgonzola
35 dk
Risotto zafferano e pioppini
40 dk
Risotto ai quattro formaggi
40 dk
Risotto alla valdostana
35 dk
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 dk
Risotto con salsiccia e uva
40 dk
Risotto con salsiccia e piselli
40 dk
Risotto con pancetta, noci e panna
35 dk
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 dk
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45 dk
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 dk