Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g di porro a pezzi
lub 30 g di scalogno a pezzi - 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salame di patate (salampatata), sgranato
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino rosso corposo, tipo Barbera
- 800 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 100 g di formaggio tipo Toma piemontese a tocchetti
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2265.9 kJ / 541.2 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 687.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45 min
Risotto alla campagnola
30 min.
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Panissa vercellese
35p
Risotto con salsiccia e piselli
40 min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 min
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto anatra e lamponi
1h
Risotto al Parmigiano Reggiano
35p
Risotto rosmarino e speck
25 min.
Risotto con salsiccia e uva
40 min
Risotto alla birra
35p