Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
fine bulgur wheat (see tip)60 g
-
extra virgin olive oil70 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
fresh curly parsley cut in pieces100 g
-
plum tomatoes halved, seeds removed250 g
-
spring onions cut in pieces45 g
-
fresh mint leaves10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
208.9 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
651.3 kJ /
155.7 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1h
Mixed Seafood Risotto
40min
Pea Gazpacho
4h 15min
Houmous
13h 30min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1h 25min
Orange Curry Dressing
10min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1h 35min
Butterbean Mash with Paprika
20min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35min