Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quenelles
- 375 g witte visfilet, zonder vel, in stukken
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen witte peper
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 100 g ongezouten boter, in blokjes
Panade
- 30 g ongezouten boter, in blokjes
- 100 g melk
- 50 g bloem
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 1 eierdooier
- 2 eiwitten
- 600 g water
Saus
- 1 el maïzena (zetmeel)
- 100 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 sjalotten, gehalveerd
- 30 g boter, in blokjes
- 150 g waterkers
- 200 g water
- 100 g volle yoghurt
- 1 el kippenbouillonpasta
- ½ citroen, enkel het sap
- gemalen zwarte peper, naar smaak
- waterkers, als garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40 分钟
Bessenjamtaart
2 Std. 35 Min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 分钟
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Brak ocen
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50 分钟
Bessenlikeur
30 分钟
Glutenvrije broodjes zonder granen
1 Std. 20 Min
Slasapje
Brak ocen
Snoekbaarsfilet met verse maïspolenta
Brak ocen
Chawan mushi (Japanse hartige eiercustard)
Brak ocen
Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
1小时 15 分钟
Vanilleroomijs
12h