Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g tarwe, in korrel
- 400 g tarwegraan
- 400 g water
-
30
g verse gist
lub 3 tl gedroogde gist (12 g) - 120 g karnemelk
- 150 g broodmeel, plus iets extra voor het bestuiven
- 2 tl zout
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl moutpoeder (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Basis brooddeeg
5 Min
Baguette / Stokbrood
3h 45min
Speltbrood
1 Std. 45 Min
Ciabattabroodjes
3h 30min
Sous-vide teriyaki zalm
1 Std. 20 Min
Vijfzadenbrood
1 Std. 50 Min
Bessenjamtaart
2 godz. 35 min
Basis brooddeeg (Zuurdesem)
24h 30min
Kruimeldeeg
5 Min
Melkbrood
2 Std. 20 Min
Duo van zondagse vlechtbroodjes
2 Std. 10 Min
Brood
3 Std.