Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- gezouten boter, om in te vetten
- 2 eiwitten, van gemiddelde eieren
- 1 snuifje wijnsteenpoeder
- 1 tl suiker
- 150 g suiker
- 1 citroen, enkel dunne schil
- 20 g gezouten boter, zacht
- 2 eierdooiers, van gemiddelde eieren
- 35 g zelfrijzende bloem
- 200 g volle melk, op kamertemperatuur
- 2 citroenen, enkel het sap
- kokend water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 133.2 kJ / 31.8 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocoladecustard
1h 20 min
Hazelnootbavarois
6 Std. 40 Min
Baguette / Stokbrood
3h 45min
Citroencurd
1h
Custard
15 Min
Vleesbouillonpasta
45 Min
Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
1h 15min
Koffielikeur
40 min
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35 Min
IJssandwich
Brak ocen
Asperge ovenschotel
1h 30min
Kippenbouillonpasta
45 Min