Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- gezouten boter, om in te vetten
- 2 eiwitten, van gemiddelde eieren
- 1 snuifje wijnsteenpoeder
- 1 tl suiker
- 150 g suiker
- 1 citroen, enkel dunne schil
- 20 g gezouten boter, zacht
- 2 eierdooiers, van gemiddelde eieren
- 35 g zelfrijzende bloem
- 200 g volle melk, op kamertemperatuur
- 2 citroenen, enkel het sap
- kokend water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 133.2 kJ / 31.8 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocoladecustard
1 Std. 20 Min
Gerookte zalm sneetjes
Brak ocen
Napolitaanse cake
Brak ocen
Chocoladetaart met sinaasappel
2h 40 min
Indische kippenburger
4 Std.
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50min
Quinoakoekjes
1h
Gestoomde citroencake
2 Std. 20 Min
Flans van geitenkaas met yoghurtsaus en prei
45min
Gevulde kalkoenborst
Brak ocen
Chocolade pudding zonder bloem
35min
Chocolade toffee cake
2 Std.