Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackklößchen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Rapsöl
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei
- 10 g Paniermehl
- 1 TL Majoran
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Suppe
- 500 g Möhren, in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 300 g Erbsen, TK oder frisch
- 120 g Suppennudeln
- Salz zum Abschmecken
- Pfeffer zum Abschmecken
- Petersilie, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Erbsen-Möhren-Eintopf
1h
Die Familiensuppe
30 min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Bohneneintopf
40 min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10min
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45 min
Buchstabensuppe
30 min
Hackbällchen-Suppe
35min
Kartoffeleintopf
40 min
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1h
Gemüse-Eierstich-Suppe
45 min