Urządzenia i Akcesoria
Spinat-Pfannkuchen-Torte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Gouda in Stücken100 g
Pfannkuchen
-
Milch150 g
-
Salz½ TL
-
Mehl120 g
-
Eier2
Hackfleischmischung
-
Zwiebel halbiert1
-
Butter und etwas mehr zum Braten und Einfetten50 g
-
Hackfleisch, gemischt250 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Paprika edelsüß1 TL
Spinatmischung und Fertigstellung
-
Zwiebel halbiert1
-
Blattspinat, frisch250 g
-
Muskat, gerieben2 Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
28 g
Kalorie
2303 kJ /
551 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Heiß geliebt
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grünkohltarte
2 godz.
Erbsen-Zucchini-Küchlein
1 godz.
Spinattorte
1 godz.
Hackfleisch-Pfannkuchen
1 godz. 10 min
Hackfleisch-Gemüse-Kuchen
1 godz. 10 min
Pfannkuchen-Spargel-Roulade
1 godz. 10 min
Käsesoufflé
50 min
Blätterteigtaschen mit Hackfleischfüllung
3 godz. 30 min
Gefüllte Kartoffel-Focaccia
2 godz. 50 min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1 godz. 30 min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Porreetorte
1 godz. 20 min