Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Feigen, getrocknet (ca. 40 g)
-
80
g Gruyère Käse, in Stücken
lub 80 g Bergkäse, in Stücken - 400 g Wasser
-
1
gestr. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 35 g Rapsöl
- 100 g Sonnenweizen
- 70 g Roastbeef, in Scheiben
- 1 Salatherz, klein
- 1 Möhre (ca. 60 g), in Stücken
- 100 g Apfelsaft
- 50 g Joghurt, 1,5% Fett
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Senf, mittelscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 55.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabi-Zuckerschoten-Salat
3h 45min
Bratwurstsalat
20 min
Reisbratlinge mit Apfel-Radieschen-Quark
2h
Lachsfrikadellen mit Gurkensalat
1h 15min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 min
Nudel-Kichererbsen-Salat
1 godz. 30 min
Pasta-Bohnen-Salat
45 min
Fitness-Salat
5min
Blini mit Paprikaragout
2h
Curry-Möhren-Nudelsalat
35 min
Wirsing-Speck-Salat
30 min