Mexikanischer Kartoffelsalat

Mexikanischer Kartoffelsalat

4.0 106 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    900 g
  • Kartoffeln, festkochend mittelgroß, mit Schale
    1000 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
    3
  • Öl
    4 EL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Limettensaft
    3 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • rote Paprika in Würfeln (1 cm)
    1
  • Mais (Abtropfgew. 140 g), abgetropft (z.B. Mexiko-Mix)
    1 Dose
  • Avocado reif, in Würfeln (1 cm)
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 251 kcal / 1053 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...