Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g grelos cortados em pedaços
- 1300 g água
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 100 g toucinho fresco cortado em pedaços
- 100 g toucinho fumado cortado em pedaços
- 150 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g salpicão cortado em pedaços
- 500 g frango cortado em pedaços
- 100 g tomate em pedaços
- 1 malagueta vermelha seca (opcjonalnie)
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de sal
- 550 g feijão-encarnado cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 490 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Tripas à moda da Régua
2h 30 min
Arroz de enchidos e feijão
35 Min
Polvo à moda do Minho
50 Min
Arroz de cabidela
50 Min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Cozido à portuguesa
1u. 35min
Rancho
24 Std.
Feijoada de polvo
1 Std. 30 Min
Feijoada de porco com feijão-preto
12h 50min
Arroz tipo paella
45 Min
Rancho
2h 45min
Feijoada à brasileira
6h