Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite
- 110 g cebola cortada em pedaços
- 50 g fiambre
- 1 dente de alho
-
150
g requeijão
lub 150 g queijo fresco - 100 g vinho branco
- 200 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 673.4 kJ / 160.9 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 555.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolinhas de carne, salada de tomate e coentros
25min
Batido de banana split
30min
Guisado dos reis
13h 10min
Aperitivos de cebola caramelizada
50min
Vitela tonnata
50min
Cachupa
24h
Arancini com recheio de carne picada
1h 15min
Molho para bifes
30min
Carne de porco assada com arroz e ovo
45min
Peito de frango com caril
12hod.
Hambúrguer de borrego e feta
30min
Folhados de carne
1h 10min