Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite
- 110 g cebola cortada em pedaços
- 50 g fiambre
- 1 dente de alho
-
150
g requeijão
lub 150 g queijo fresco - 100 g vinho branco
- 200 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 673.4 kJ / 160.9 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 555.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bife à rolê
1h 10min
Camarões à guineense
25 min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4h 30 min
Bomba de chocolate branco e framboesas
3 godz. 45 min
Cheesecake de morango no forno
4h
Molho holandês
15min
Bolinhas de carne, salada de tomate e coentros
25 min
Sopa antiga de alho
1h 10min
Almôndegas de porco
1h 30min
Carne de porco assada com arroz e ovo
45min
Frango indiano
40min
Feijoca com entrecosto
1h