Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quesadilla Filling
-
8
oz mozzarella cheese, cut into pieces (1 in.)
lub 8 oz Monterey Jack cheese, cut into pieces (1 in.) - 10 ½ oz fresh raw shrimp, peeled, deveined, cut into pieces (1 in.)
- 10 ½ oz cooked octopus, cut into pieces (1 in.)
- 10 ½ oz red snapper fillet, boneless, skinless, cut into pieces (1 in.)
Adobo
- 1 ancho chili, de-stemmed, de-seeded
- 1 tbsp paprika
- ½ tsp cayenne pepper
- ¾ tsp chipotle chili powder
- 1 whole clove
- ¾ tsp ground cumin
- ¾ tsp coriander seeds
- ½ tsp dried oregano
- 2 oz white onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 5 ½ oz fresh pineapple, cut into pieces
-
½
oz apple cider vinegar
lub ½ oz lime juice - 1 oz orange juice
- ½ oz vegetable oil
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Quesadillas
- 12 flour tortillas, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2694 kJ / 644 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella
30 min
Tuna and Caper Sauce Fusilli
30 min
Cajun Shrimp and Grits Waffles
1h 10 min
Tres Leches Cupcakes
45 min
Lamb with Black Garlic Romesco and Pickled Chives (Wylie Dufresne)
80h 10min
Hawaiian Summer Rolls
1h
Mango Blackberry Spritzer
2u. 5min
Baklava with Walnuts
3 Std.
Mediterranean Lamb Burger
45 min
Chicken and Avocado Arepas
1h
Shrimp Sauté
25 min
Garlic Shrimp
35 min