Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g schwarze Pfefferkörner
- 5 g Szechuan-Pfeffer, ganz
- 180 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Pflanzenöl
-
80
g Muscovado-Zucker
lub 80 g brauner Zucker - 100 g Tomatenmark
- 50 g Apfelessig
- 50 g Rotweinessig
- 1 Dose stückige Tomaten (800 g)
- 400 g Tomatensaft
- 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 TL Salz
- 35 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1341 kJ / 321 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fleischbällchen in Kräutersauce
45 Min
Tomaten-Ketchup
40 min
Tomatenketchup
1j 20 menit
Ketchup
45 Min
Curry-Ketchup
35 Min
Kartoffelpuffer
20 min
Tomatensuppe
45 Min
Geflügelbratwurst
3h 30min
Tomatenpaste
30 min
Ketchup aus frischen Tomaten
1j 20 menit
Biermarinade zu Nackensteaks
4h 20 min
Bandnudeln
55 Min