Urządzenia i Akcesoria
Quarkauflauf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen
Składniki
Quarkauflauf
-
Butter weich20 g
-
Eier3
-
Zucker70 g
-
Salz1 Prise
-
Magerquark250 g
-
Schmand60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Hartweizengrieß40 g
-
Zitrone Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Glas
Kirschkompott
-
Zucker20 g
-
Speisestärke15 g
-
Zimt¼ TL
-
Puderzucker1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
2035 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quark-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 godz.
Schoko-Grießflammeri
5 godz. 20 min
Vanille-Grieß-Schnitten
2 godz. 30 min
Quarkpfannkuchen
35 min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45 min
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Sahnepudding mit Maisgrieß
10 min
Beerenlasagne
1 godz. 10 min
Kirschenmichel
1 godz.
Quarkauflauf
1 godz. 10 min
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min