Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de chocolate branco
- 75 g açúcar
- 2 ovos
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 150 g chocolate branco partido em pedaços
- 80 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Massa de chocolate preto
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 100 g açúcar
- 50 g farinha
- 3 ovos
- 250 g chocolate p/ culinária partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 906.1 kJ / 216.6 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 36.7 mg
Alternatywne przepisy
Queques de cacau
1 Std. 30 Min
Bolo mármore
1 Std. 10 Min
Queques com pepitas de chocolate
50 Min
Tarte de chocolate com natas
45min
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Quadrados de laranja
55min
Brownies com manteiga de amendoim
35min
Bolo de vinho Moscatel
45min
Crocante de manteiga de amendoim
55min
Bolo de chocolate
1 Std. 20 Min
Bolo de chocolate branco e framboesas
40 Min
Torta de chocolate
1h