Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g avelã
- 130 g amêndoa
- 9 claras de ovo
- 220 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 350 g açúcar mascavado escuro
- 70 g cacau em pó
- 10 g café solúvel em pó
- 9 gemas de ovo
- 125 g chocolate p/ culinária partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo com cobertura de chocolate
1 Std. 15 Min
Bolo de amêndoa sem glúten
50min
Bolo de chocolate intenso (sem glúten)
7 Std. 15 Min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1h
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Muffins integrais com queijo e espinafres
25min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Bolo de aniversário
1h
Bolo de chocolate sem glúten
45 min
Cupcakes ouriço
45 min
Pão de arroz sem glúten
1h 30min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h