Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g avelã
- 130 g amêndoa
- 9 claras de ovo
- 220 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 350 g açúcar mascavado escuro
- 70 g cacau em pó
- 10 g café solúvel em pó
- 9 gemas de ovo
- 125 g chocolate p/ culinária partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate vegan
45 min
Bolo brownie de chocolate e beterraba com manteiga de amendoim
1h 15min
Bolo de cenoura e All-bran
45 min
Bolo de amêndoa sem glúten
50min
Cozer 200-400 g de ananás
25min
Cobertura de chocolate e avelã
1u.
Cobertura de coco e limão sem açúcar
1u.
Gelado de bebida de soja
Brak ocen
Bolo de chocolate sem glúten
45 min
Genoise de chocolate
35min
Gelado de chá verde
8h
Brownies sem açúcar
2u.