Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g queijo parmesão
- 10 folhas de manjericão
- 1 c. sopa de tomilho, fresco, só as folhas
- 6 dentes de alho
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 240 g água
- 60 g leite
- 10 g azeite
- 10 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2144.4 kJ / 512.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 62.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 754.2 mg
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim
2sa 40 dk
Pão de hambúrguer
1h 50min
Calzone de cogumelos e mozarela
1h 40min
Brioche com creme de chocolate e avelã
2u.
Pãezinhos de queijo
2u.
Coroa recheada
1h 50min
Artisan bread
1h 30 min
Pão enrolado com pesto
1h 40min
Pão turco
2h 10min
Pão de piza
1u.
Pão recheado com queijo mozarela
45 min
Pãezinhos enrolados
1u. 45min