Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g queijo parmesão
- 10 folhas de manjericão
- 1 c. sopa de tomilho, fresco, só as folhas
- 6 dentes de alho
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 240 g água
- 60 g leite
- 10 g azeite
- 10 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2144.4 kJ / 512.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 62.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 754.2 mg
Alternatywne przepisy
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Pão de alho
1h 15 min
Carcaças
1h 50 min
Artisan bread
1h 30min
Tarteletes de bacon e cogumelos
55min
Pão de hambúrguer
1h 50 min
Coroa recheada
1h 50 min
Ciabatta com azeitonas
1h 30min
Palitos de pão de alho
1h 30min
Merendas com massa de piza
1h 10min
Focaccias
2h
Pão com chouriço
1h 30min