Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe (ca. 10 g) -
400
g Pizzamehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
lub 400 g Manitoba-Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche - 30 g Sonnenblumenöl, oder Erdnussöl
- 1 TL Salz
Belag
- 100 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 1 - 2 Blätter Basilikum, frisch, gewaschen und getrocknet
- 2 - 3 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen, frisch
- 20 g Olivenöl, nativ
- 10 Cherry-Tomaten, halbiert
- 90 g Rucolablätter, gewaschen und getrocknet
- 1 EL Olivenöl, nativ
- 200 g Burrata
- 1 - 2 Blätter Basilikum, frisch, gewaschen und getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 Std. 15 Min
Feta-Grill-Pfännchen
25min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Poke-Bowl
35min
Focaccia mit Zwiebeln
2h 20min
Pizza alla Marinara
1 godz. 35 min
Linguine alla Carbonara mit Zucchetti
30 min
Pizzette mit Ziegenkäse
1 godz. 35 min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50min
Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa
1h
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Spaghettini mit Peperoni
50min