Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, Zimmertemperatur
- 1 TL Zucker
- 15 g frische Hefe
- 400 g Pizzamehl
- 30 g Olivenöl, nativ
- 1 TL Salz
Belag
- 200 g Mozzarella, Zopf-Mozzarella
- 6 Sardellenfilets in Öl
- 250 g geschälte Tomaten, abgetropft
- 1 Prise Salz
- 4 Artischokenherzen, in Öl, geviertelt
- 50 g Pilze, in Öl
- 50 g Taggiasca- Oliven
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3435 kJ / 821 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanische Tomatensauce
25 min
Vollkornbrot Glutenfrei
4h
Zwetschen-Küchlein
1 godz. 30 min
Tiramisu
5h 20min
Amarettini-Parfait
5u. 50min
Nussglace
5h 20min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Dinkel-Focaccia
2h 30min
Focaccia mit Sardellen
1 godz. 45 min
Chia- und Quinoa-Tortillas mit dreierlei Dips
1 godz. 45 min
Spinat-Radieschen-Salat
15 Min
Himbeer-Orangen-Glacé
5h 10min