Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 20 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 TL Salz
- 30 g Sonnenblumenöl (oder Erdnussöl), zum Einfetten
Belag
- 500 g Pflaumentomate, entkernt und in Stücken
- 6 Sardellenfilets in Öl, oder entsalzt
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- 10 g Olivenöl, nativ
- Weizenmehl
- 1 TL Kapern, eingelegt, oder entsalzt
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- 200 g Büffel-Mozzarella, in Scheiben (5 mm) und abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3916 kJ / 936 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza vier Jahreszeiten
1j 30 menit
Ciabatta Brot
1 Std. 45 Min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Focaccia mit Birnen und Gorgonzola
1h 55min
Knusprige Focaccia
2j 10 menit
Pizzette mit aromatischen Kräutern
1 godz. 35 min
Pizza Diavola
1 Std. 45 Min
Pizza Margherita
2j 10 menit
Konditorcreme
15min
Klassische Lasagne
2j 5 menit
Frische Tagliatelle mit Steinpilzen
1j
Ricotta-Ravioli mit Auberginensauce
1 Std. 40 Min