Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier
- 210 g Zucker
- 100 g Mehl
- 5 Blätter Gelatine
- 200 g Birnen, geschält
- 50 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft
- 500 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
- 150 g Puderzucker
Aufschichtung der Torte
- Butter zum Einfetten
- 2 Birnen, mit Schale, in Scheiben
- 3 frische Erdbeeren, in Scheiben
- 1 Cocktail-Kirsche
- 150 g Mandeln, gehobelt, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.85 g
- Węglowodany
- 41.58 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guetzli mit Crèmefüllung im Oréo®-Look
3h 50min
Gianduja Schoggi-Passion
5h 40min
Brocéliande
10 Std.
Biskuittörtchen Opéra
24h
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
1 Std. 30 Min
Fisch- und Krevettenfond
20 Min
Mini-Donuts
2 Std. 45 Min
Bûche de Noël (Baumstamm)
2 Std. 45 Min
Osterkuchen
1 Std. 55 Min
Cookies mit Schokoladenaufstrich
1 Std. 40 Min
Schokoladenglace
12h
Crêpeteig
1 Std. 15 Min