Wersje kompatybilne
Pastinaken-Blinis mit Blauschimmelkäse, Nüssen und Honig
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Pastinaken, geschält, in Scheiben (1-2 cm)
- 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Braten
- 50 g Olivenöl, etwas mehr zum Braten
- 2 Eier (Größe L), getrennt
- 30 g Crème fraîche
- 30 g Milch
- 2 EL Reismehl (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 80 g Walnüsse, halbiert
- 1 ½ EL Honig
- 100 g Blauschimmelkäse (z. B. Stilton), zerkrümelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 328 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronistrudel mit Schwammerln und Nüssen
50 Min
Cremige Polenta
45 Min
Spinat-Pilz-Quiche-Cups
40 Min
Grießflammeri mit Quittenkompott
4 Std. 50 Min
Knusprige Melanzani auf Creme-Kohlrabi
1 Std.
Grünkohltaboulé mit Süßkartoffelchips
40 Min
Spicy Polenta mit RUPP Cheddar Chili
30 Min
Kernölmayonnaise
10 Min
Melanzanicreme
1 Std. 20 Min
Gratiniertes Karfiolpüree
1h 5min
Cremige Polenta mit Wildkräuterkäse und pochiertem Ei
45 Min
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1 Std. 30 Min