Eisalat mit Räucherforelle

Eisalat mit Räucherforelle

4.6 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier
    4
  • Wasser mehr zum kalt Abschrecken
    800 g
  • gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Dille, Kresse, Schnittlauch), Blättchen abgezupft
    3 - 5 EL
  • Räucherforellenfilets entgrätet, in Stücken
    150 g
    150 g Räucherlachs, entgrätet, in Stücken
  • Sauerrahm (siehe Variation)
    200 g
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Senf
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 268 kcal / 1123 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 495 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...