Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier
- 800 g Wasser, mehr zum kalt Abschrecken
- 3 - 5 EL gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Dille, Kresse, Schnittlauch), Blättchen abgezupft
-
150
g Räucherforellenfilets, entgrätet, in Stücken
lub 150 g Räucherlachs, entgrätet, in Stücken - 200 g Sauerrahm (siehe Variation)
- ½ - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- ½ TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1123 kJ / 268 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 495 mg
Alternatywne przepisy
Jägersauce mit Knödel
50min
Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)
35min
Marilleneis
15min
Geräucherter Forellenaufstrich
5min
Babyfreundlicher Makrelenaufstrich
15min
Schweinslungenbraten in Senfmarinade mit Petersil-Erdäpfeln
8h
Menü: Hühnergeschnetzeltes mit Reis und Brokkoli, Schokokuchen
1h 10min
Marinierte Forellen mit Cherrytomaten und Karottenreis
1h
Mediterranes Rosmarinbrot
1 Std. 55 Min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min
Thunfischaufstrich mit Avocado
10min
Eiaufstrich mit Topfen
10min