Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Stängel Dille, frisch, Spitzen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 400 g Gurken, entkernt, in Stücken
- 1 TL Salz
- 150 g griechisches Joghurt (10% Fett)
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Estragonsenf
- 100 g Räucherforellenfilets, entgrätet, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 354 kJ / 85 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 621 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salat Nicoise
40 min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1h
Warmer Gemüsesalat mit pochierten Eiern
1h
Fenchelsalat mit rosa Pfeffer
10 min
Salat mit Speck und Apfel
20 min
Romanesco-Salat
1h 45min
Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie
1h
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 min
Karotten-Gurken-Salat
15 menit
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 min
Apfel-Radieschen-Salat mit Joghurt
15 menit
Lauwarmer Pastinakensalat
45 min