Urządzenia i Akcesoria
Quarkstuten
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Mandeln100 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Magerquark250 g
-
Eier2
-
Rum20 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Rosinen50 g
-
Butter30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
10 g
Kalorie
1729 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rosinenstuten
3h
Quarkstuten
1h 30 min.
Butterstuten
3h
Süße Brötchen
1h 5 min.
Weizen-Hafer-Brötchen
1h 30 min.
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15 min.
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20 min.
Königskuchen
9h 30 min.
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2h 20 min.
Streuselstuten
2h 25 min.
Apfel-Sandkuchen
1h 30 min.
Marzipan-Butterkuchen
3h