![Quarkstuten Quarkstuten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C122A7FE-E0DB-4FDA-948D-8FD98C6C047C/Derivates/D1B05976-8078-4FA6-8A36-E9E30FE23A61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Mandeln
- 150 g Zucker
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Magerquark
- 2 Eier
- 20 g Rum
- 1 Pck. Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1h 30min
Rosinenstuten
3h
Brioche
2 godz.
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Butterkuchen mit Hefe
1hod. 35min
Marzipan-Butterkuchen
3h
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Königskuchen
9 Std. 30 Min
Quarkbrötchen
35min
Butterkuchen
1小时 55 分钟
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min