Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Mandeln
- 150 g Zucker
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Magerquark
- 2 Eier
- 20 g Rum
- 1 Pck. Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Brötchen mit Zimt und Rosinen
1 godz. 20 min
Früchtekuchen
3h 10min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Süße Brötchen
1h 5min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15min
Marzipan-Butterkuchen
3h
Butterkuchen
1sa 55 dk
Streuselstuten
2h 25min
Rosinenstuten
3h
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min