Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cheesecake
- 85 g de beurre doux, en morceaux
- 150 g de biscuits au beurre, type petits-beurre
- 80 g de noix de cajou grillées, non salées
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 3 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 100 g d'eau
- 80 g de cassonade
- 600 g de fromage frais, type Philadelphia
- 300 g de yaourt nature
La sauce aux noix de cajou
- 60 g de noix de cajou grillées, non salées
- 200 g de sirop d'érable
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2499 kJ / 599 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta à la coco et à la grenade
4h 15min
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3h 30 min
Cheesecake citron-speculoos non cuit
4h 45min
Cheesecake marbré non cuit
4h 45min
Velouté avocat et lait de coco
15 min
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3h 25min
Cheesecake praliné
4 Std.
Cheesecake au citron et pavot
24 Std.
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45min
Cheesecake à la framboise
3h 30 min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h