薑黃蔬菜湯

薑黃蔬菜湯

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 洋蔥 ,切塊(約4公分)
    200 克
  • 蒜頭
    15 克
  • 橄欖油 ,需多備一些
    30 克
  • 小茴香籽
    ½ 茶匙
  • 薑黃粉
    1 ½ 茶匙
  • 蔬菜高湯
    1000 克
  • 南瓜 ,去皮,切塊(約3公分)
    250 克
  • 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約3公分)
    125 克
  • ,依個人口味調整
    ½ - 1 茶匙
  • 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
    ½ - 1 茶匙
  • 黑芝麻 ,少許

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 292.3 kcal / 1221.9 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...