Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 洋蔥 ,切塊(約4公分)
- 15 克 蒜頭
- 30 克 橄欖油 ,需多備一些
- ½ 茶匙 小茴香籽
- 1 ½ 茶匙 薑黃粉
- 1000 克 蔬菜高湯
- 250 克 南瓜 ,去皮,切塊(約3公分)
- 125 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約3公分)
- ½ - 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- ½ - 1 茶匙 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
- 黑芝麻 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1221.9 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.8 g