Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g di mozzarella a tocchetti (2x2 cm)
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 230 g di acqua
-
2
cucchiaini di lievito di birra disidratato
lub 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato - 1 cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina manitoba
- 2 cucchiaini di sale
- 200 g di cipolle in quarti
- 420 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 2 pezzi
- Kalorie
- 13949 kJ / 3334 kcal
- Białko
- 179 g
- Węglowodany
- 367 g
- Tłuszcz
- 128 g
- Błonnik
- 25 g
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate
2h 50min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Focaccia di Carnevale salentina
3 godz. 40 min
Pizza del pastore
5h
Pizza stile Chicago
4h 10min
Focaccia ai 4 formaggi
45min
Focaccia alle melanzane
1h 50min
Focaccia alla crema di formaggi
2 Std. 10 Min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2u.
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2u.
Focaccia classica ad alta idratazione
5h