Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
16 Stück
Składniki
-
Milch300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker30 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten520 g
-
Butter davon 40 g in Stücken und 200 g in Scheiben240 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
157 mg
Białko
5 g
Kalorie
1057 kJ /
253 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weißbrot
15 godz.
Vegane Manti
3 godz. 45 min
Pizzateig wie in Italien
3 godz. 30 min
Vollkornbrot
5 godz.
Süße Dampfbrötchen mit Sojadrink
1 godz. 30 min
Picknick-Brötchen
2 godz.
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Eis-Croissant mit Erdbeeren
15 min
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Frühstückshörnchen
1 godz. 20 min
Volle Kanne Vollkorn-Brot
21 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min