Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Zucker180 g
-
Espresso, aufgebrüht heiß150 g
-
Eiweiß (Kl. M)3
-
Salz1 Prise
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Eigelb (Kl. M)5
-
Zitronensaft20 g
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
weiße Gelatine3 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Mascarpone200 g
-
Mandellikör (z.B. Amaretto)4 EL
-
Löffelbiskuits24
-
Kakao2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1673 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisù
3 godz. 20 min
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1 godz.
Erdbeer-Tarte
7 godz.
Profiteroles-Erdbeer-Torte
12 godz.
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 godz. 30 min
Crostata mit Vanillecreme
2 godz.
Erdbeer-Tiramisu
5 godz. 30 min
Erdbeer-Sahnetorte
5 godz.
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40 min
Tiramisu mit Amarettini-Keksen
4 godz. 50 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Fondant au Chocolat
20 min