Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Amarettini
- 3 EL Kakaopulver
- 90 g brauner Zucker
- 250 g Espresso, aufgebrüht, heiß und stark
- 30 g Likör 43
- 500 g Mascarpone, gekühlt
- 4 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 3 Blatt Gelatine
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 30 g Zitronensaft
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 Löffelbiskuits
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2152 kJ / 514 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
4h 50min
Crème brûlée
6 Std.
Erdbeer-Tiramisu
5h 30min
Bilbao - Goxua
2h 30min
Pistazienkuchen
3 Std.
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 godz. 30 min
Polenta-Flammeri mit Beeren
9 Std.
Tiramisu mit Erdbeeren
2h
Beeren-Knusperchips-Tiramisu
4h
Amarenakirsch-Brownies
1h
No-Bake-Tiramisu-Torte
7 Std. 30 Min
Tiramisù
3h 20min