![Crème brûlée Crème brûlée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE9A5953-DEFD-4759-8F53-D6623CC1BA17/Derivates/63af0073-3095-4f58-b7dc-47ed9fab6778.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vanilleschote
- 400 g Sahne
- 200 g Milch
- 70 g Zucker
- 4 Eigelb
- Wasser, heiß, zum Garen
- Rohrzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce Hollandaise
15 dk
Sauce Béarnaise
40min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8h 20min
Crème brûlée
6 Std.
Panna Cotta
5h
Steinpilz-Ravioli
1 Std. 20 Min
Crème-brûlée-Äpfel
45min
Weiße Schokoladenmousse
5 godz. 30 min
Limoncello-Creme
5h
Mousse au Chocolat
3h
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.