![Empanizador de hojuelas de maíz Empanizador de hojuelas de maíz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16677437-E1DA-4C2F-B163-930734CA578F/Derivates/63AEC666-1D16-4ADC-9594-641151DBDAED.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanizador de hojuelas de maíz
- 100 g de queso parmesano, en trozo (opcjonalnie)
- 200 g de hojuelas de maíz
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de cebolla en polvo
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 cda de perejil deshidratado
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 5250 kJ / 1250 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 179 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 5197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agua de Guayaba con jamaica
15 Min
Agua de pepino con limón y chía
25min
Salsa roja de molcajete
10 min
Empanizador de maíz
5 Min
Agua de pepino, limón y menta
5 Min
Agua de Horchata
10 min
Piñada con hierbabuena
10 min
Agua de jamaica y tuna
10 min
Agua de jamaica
20min
Agua de pepino y limón
10 min
Mantequilla de ajo y perejil
2 Std. 10 Min
Agua de tamarindo y vainilla
1 godz.