Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso chiapas doble crema
- 100 g de queso panela, en trozos
- 400 g de granos de elote, blanco
- 45 g de harina
- 2 cditas de polvo para hornear
- 1 cdita de azúcar
- ½ - 1 cdita de sal
- 6 huevos
- 90 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tepache
120h
Sopa de elote
35min
Panqué de elote al Varoma
2 godz. 20 min
Agua de horchata
15 Min
Flan de amaranto
4sa 40 dk
Chiles en escabeche
1 godz.
Pan de elote
2 godz.
Agua de Horchata
10 min
Pan de elote
1 godz.
Pastel de elote con rompope TM6
2 godz.
Pay de queso
6 Std.
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1h 45min