Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL Cappuccinopulver, löslich (ca. 20 g)
- 5 EL Wasser, heiß (ca. 70 g)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- 1 TL Butter-Vanille-Aroma
- 1 Prise Salz
- 3 Eier (Größe M)
- 800 g Frischkäse, 12 % Fett
- 75 g Saure Sahne
- 75 g Weichweizengrieß
- 3 TL Kakao
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Früchtekuchen-Torte
7h
Zitronenkuchen
2h
Kiba-Crunch-Kuchen
5u. 35min
Kaffee-Kuppeltorte
10h
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Kartoffelkuchen (Kartoffelwatz)
2h
Banana-Cream-Pie
2h
Lila Kuhflecken-Kuchen
5h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Apfel-Schmand-Torte
2h
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9h 40min
Mokka-Blechkuchen
1 Std. 30 Min