Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 1000 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 70 g Zucker
- 65 g Weichweizengrieß
- 1 Ei
Teig und Fertigstellung
- Butter zum Einfetten
- 260 g Milch
- 1 Pck. Trockenhefe
- 60 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Butter, weich
- 1 Ei
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Eigelb
- 2 EL Kondensmilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 734 kJ / 175 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caffè-Latte-Kuchen
1 Std. 40 Min
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1h
Quark-Hefe-Taler
2h 15 min.
Potato pie
1 Std. 40 Min
Süße Focaccia mit Äpfeln
1h 45min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Hefewaffeln
50min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.